Binnen 5 minuten weten wat het kost?
Voorbeeld van kaart gebruikt voor een bureauonderzoek
Een archeologisch bureauonderzoek bestaat uit het bestuderen van kaarten en databases om te komen tot een deskundig oordeel over de aanwezigheid van archeologische resten. Het eindproduct bestaat uit een kort rapport met een conclusie en een advies (wel/geen vervolgonderzoek).
Het rapport bevat een beschrijving van het projectplan, de bodemopbouw en het bodemarchief in het projectgebied. Kennis over de bodem wordt verkregen door het raadplegen van aardkundige kaarten. Het bekende bodemarchief staat in speciale databases (ARCHIS). Tenslotte vormt de bestudering van historische landkaarten een voorname bron.
De onderzoeker komt met deze gegevens tot een inschatting of archeologische waarden aanwezig kunnen zijn in uw projectgebied. Archeologen noemen dit een specifieke archeologische verwachting.
Als hieruit blijkt dat door realisatie van het projectplan geen archeologische waarden zullen worden verstoord, zullen wij namens u adviseren het archeologische onderzoekstraject af te sluiten en dit oordeel voor te leggen aan de gemeente.
Echter, blijkt dat door realisatie van het plan mogelijk wel archeologische waarden worden verstoord, dan kan de overheid nader archeologisch bodemonderzoek van u verlangen.
Dan bespreken we uw opties; soms is planaanpassing mogelijk en kunt u verder onderzoek voorkomen. Als het toch tot onderzoek moet komen, zoeken we samen met u naar de efficiëntste oplossing.
Arjan en Coen met enkele kaarten die geraadpleegd worden tijdens het bureauonderzoek
Dit archeologisch bodemonderzoek begint vaak met boringen. Als daaruit blijkt dat nog meer onderzoek nodig is, proefsleuven.
Vraag om offerte, stel uw vraag via het contactformulier, stuur een mail naar of bel .
U heeft een offerte voor bureau- of booronderzoek in 5 minuten
Algemene Voorwaarden © Bureau voor Archeologie 2024
Webdesign: Too Many Words en gerealiseerd door Sjur.io en Too Many Words