Weten wat een Cultuurhistorische Quickscan kost?
Bureau voor Archeologie voert cultuurhistorische quickscans uit. Cultuurhistorische elementen vertellen iets over hoe ons landschap is ontstaan. Als deze bewaard zijn gebleven, waarderen we onze leefomgeving meer.
Bij uw project kan de gemeente vragen of en hoe u rekening houdt met deze cultuurhistorische elementen.
Een voorbeeld van een gebouw met cultuurhistorische waarde.
De Ster, een bekende molen in Utrecht.
De Ster in 1909
De Ster in 2024
Met een cultuurhistorische quickscan geven we een overzicht van de landschapselementen die in een projectgebied bewaard zijn gebleven.
Als start raadplegen we hiervoor landelijke, provinciale en gemeentelijke gegevensbestanden. Een voorbeeld hiervan is de Cultuurhistorische GIS van de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed. Provincies en gemeentes hebben vergelijkbare inventarisaties en die nemen we ook mee in onze scan.
Vervolgens reconstrueren we de ontstaansgeschiedenis met behulp van oude kaarten. Van alle gegevens maken kaarten die we in ons rapport opnemen. Hiermee vullen we de bekende inventarisaties aan en verfijnen deze.
We beoordelen wat het effect van uw project is op deze cultuurhistorische elementen. Met al deze informatie formuleren we adviezen die kunnen bijdragen aan behoud, herstel en versterking van cultuurhistorische waarden in het plangebied.
De scan kan goed worden gecombineerd met archeologisch bureauonderzoek.
Vraag om offerte, stel uw vraag via het contactformulier, stuur een mail naar of bel .
U heeft een offerte voor bureau- of booronderzoek in 5 minuten
Algemene Voorwaarden © Bureau voor Archeologie 2024
Webdesign: Too Many Words en gerealiseerd door Sjur.io en Too Many Words